APS (Automatic Positioning System)

APS verbindt in een zucht​

Het APS-system is een universele connectie tussen de machine, het klemsysteem en/of het werkstuk. De flexibiliteit van de APS systemen brengt positionering en klemmen in een operatie.

• Positioneren en klemmen in één operatie met nauwkeurigheid van < 0,005 mm (0.0002”).

• Reduceer de insteltijd met 90%. APS-systemen bieden meer flexibiliteit bij het opstarten, waardoor u uw investering snel zal terugverdienen.

• Positionering en klemmen van het product of systeem werkt via de pinnen.
De platen zijn verkrijgbaar in verschillende geometrieën en zelfs aan 2 of 3 zijden te gebruiken. De precisieplaten garanderen topkwaliteit. De speciale coating, afgestemd op het materiaal, geeft de bewerking een perfect resultaat.

Hoe werkt het?

APS gebuikt olie geperste lucht (6 BAR-85 psi) voor het ontgrendelen en veerkracht om te klemmen. Er is geen lucht nodig als het systeem vergrendeld is. Gebruik de pinnen (A;B;C) op de klemmen of direct op het product en je kunt aan de slag!

PDF bestanden

Technische specificaties

APS-klemsysteem met 3 zijden klemmen op  120° graden. Het APS-systeem is het enige nulpunt-systeem met 3 klauwen op 120° graden.

De pinnen en klauwen zijn speciaal behandeld (tot 62HRC) en hierdoor anti-frictie en anti-corrosie.

Ontgrendeling functie met 6 bar!

Turbo functie
De turbo functie zit er vanaf de APS premium modules op. Deze functie zorgt voor een extra compressie op de veren, zodat deze bekrachtigd is van 12.000N naar 30.000N.

Automatisch reinigingsfunctie (APS PREMIUM)

Klem pinnen
Positionering en klemmen van het product of systeem werkt via de pinnen.
Type A is voor centrering, Type B is voor de referentie, Type C is voor het klemmen.